Centrum voor Ascentie-informatie en Onderzoek: Onderzoeksvraag 2: Wat zijn kenmerken van een ascenderende planeet?  

ONDERZOEKSVRAAG 2


  www.ascentie.dds.nl -     Laatst bijgewerkt in januari 2004 (versie 2)

Terug naar de Begin Pagina

Aarde

Als je wat wilt vertellen of weten mail naar: gibbon@tiscali.nl

'Vacatures': Mensen gezocht voor onderzoekswerkzaamheden

Informatie Pakketten

Onderzoeksvraag 3: Aarde en Bewustzijn?

  • Hoe aannemelijk is de veronderstelling dat de aarde een ascenderende planeet zou zijn?
  • Hoe aannemelijk is de veronderstelling dat een planeet een vorm van bewustzijn zou hebben?
Op de aarde-pagina wordt gesteld dat het nodig is om te veronderstellen dat de aarde gezien kan worden als een planeet die momenteel bezig zou zijn met ascenderen. Indien deze veronderstelling niet gedaan zou worden zijn veel van de elementen die gaan komen in de rode draad van deze site niet langer passend.

Terwijl de uiteenzetting betreffende ascentie zich vervolgt, is er op deze pagina de gelegenheid om te onderzoeken in hoeverre het momenteel aannemelijk is om te veronderstellen dat de aarde aan het ascenderen zou zijn. De onderzoeksvraag luidt dan ook:

Welke argumenten zijn er te vinden die erop wijzen dat de aarde momenteel bezig is met een proces dat 'ascentie' genoemd kan worden en welke argumenten spreken dat tegen?

Om op een zinvolle wijze bezig te kunnen zijn met deze vraag lijkt het nodig om eerst wat andere vragen verder uit te werken:

  1. Wat zouden kenmerken zijn van een ascenderende planeet?
  2. Een ascenderende planeet impliceert bewustzijnstoename, en dus ook bewustzijn. Hoe aannemelijk is de veronderstelling dat de Aarde een vorm van bewustzijn heeft? Is hier in de geschiedenis of in de wetenschap over gesproken? (zie onderzoeksvraag 3)
  3. Op de 'Informatie-pakketten-pagina' is het idee geïntroduceerd dat stelt dat iedere vorm van bewustzijn de beschikking heeft over zogenaamde 'informatie-pakketten'. Is er een mogelijkheid om zicht te krijgen op de informatie-pakketten die door de Aarde zouden zijn verzameld?

Denk je dat je een bijdrage kunt leveren aan één van deze subvragen laat het me dan weten door te mailen naar 'gibbon@tiscali.nl'.

In het vervolg van de uiteenzetting op deze site volgt meer informatie die ook meer licht kan werpen op de onderzoeksvraag die op deze pagina figureert.

Eén van de meest in het oog springende kenmerken van een zogenaamde 'ascenderende planeet' zou een stijging in de globale temperatuur zijn. Een tak van onderzoek richt zich dan ook op het onderzoeken van andere theorieën die een verklaring bieden voor de stijging in de wereldtemperatuur, waarvan de belangrijkste natuurlijk de theorie van het broeikaseffect is. Het onderzoek naar de relatie tussen het broeikaseffect en de klimaatverandering is het centrale thema van onderzoeksvraag 7.