Centrum voor Ascentie-informatie en Onderzoek: Cholesterol en Ascentie  

Becel Pro.Activ en het Ascentieproces


    Laatst bijgewerkt in Februari 2005 (versie 2)

Begin januari 2005 kwam zorgverzekeraar VGZ met het nieuws dat ze de 'pro activ' producten van Becel gingen vergoeden. Wetenschappelijk onderzoek zou hebben aangetoond dat het bevorderlijk is voor mensen met hart-en-vaatproblemen. Ook de de Nederlands Hartstichting stimuleert het gebruik van deze pro activ producten. Voor de vgz-pagina over het pro activ beleid zie de link onderaan deze pagina.

Laten we voor het gemak maar aannemen dat het gedegen wetenschappelijk onderzoek is geweest dat inderdaad heeft aangetoond dat het cholesterolgehalte (en dan alleen het 'slechte' LDL-cholesterol) van mensen die pro.activ gebruiken zo'n 10% kan afnemen. Er zijn ook op dit vlak ook kritische wetenschappelijke geluiden. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, klik dan hier.

Wat heeft dit hele becel-cholesterolverhaal nou in hemelsnaam te maken met het ascentieproces zou je je kunnen afvragen. Op deze pagina wordt deze link verduidelijkt. Cholesterol zou namelijk een belangrijke rol spelen in het ascentieproces.

Binnen de Engelstalige rauwe informatie is een pagina gewijd aan de functie van Cholesterol (de 'cholesterolrol') binnen het ascentieproces.

Als je de informatielijn hebt gelezen dan zal je duidelijk geworden zijn dat het ascentieproces inhoudt dat er afhankelijk van je 'ascentiestap' bepaalde veranderingen in je lichaam optreden (zie bijvoorbeeld Biologische ascentie). Je lichaam zou stukje bij beetje steeds meer weg gaan hebben van de dikke Boeddha zoals we die wel kennen. Omdat je lichaam in een 'hogere vibratie' terecht komt kost het meer energie om die vibratie in stand te houden. Omdat je niet genoeg zou kunnen eten om dat nivo vast te houden, zou het lichaam aanpassingen doen om op andere wijzen meer energie binnen te krijgen.

Een van de eerste symptomen van een geactiveerd ascentieproces zou dan ook een toename van het diafragma, oftewel het middenrif zijn. Door andere aanpassingen - die in de informatielijn worden uiteengezet - vindt het lichaam andere methodes om aan energie te komen. Voor veel van deze aanpassingen is juist veel vet nodig. Veel eieren, kaas en boter wordt dan ook aangeraden als je actief wilt bijdragen in je eigen ascentieproces.

De wand van de cellen van mensen die proberen te ascenderen zou ook een steeds hoger cholesterol gehalte krijgen. Het is bekend dat veel cholesterol kan kristalliseren tot galstenen. Het zou juist dit 'kristal-karakter' zijn van cholesterol dat het zo belangrijk zou maken in het ascentieproces. Cholesterol celwanden zouden makkelijker een hogere vibratie kunnen vasthouden dan celwanden met een laag cholesterolgehalte.

Hoe kunnen we met deze informatie omgaan? Het lijkt me zeer verstandig om een onderscheid te maken tussen mensen die willen ascenderen (zover als hun genetische kennis het toelaat) en mensen die niet willen ascenderen. Voor het ascentieproces zou veel cholesterol onontbeerlijk zijn. Voor deze ascenderende mensen is het dan ook erg onverstandig om aan de slag te gaan met cholesterolverlagende middelen. Géén becel pro.activ voor mensen die serieus aan het ascenderen zijn.

Voor mensen die zich niet zo met het ascentieproces bezig houden zou becel pro.activ een bijdrage kunnen leveren aan het verlagen van het cholesterolgehalte. Immers er is geen sprake van een lichaam die verandert in een zogenaamd 'lichaam-plus', en er is dus ook geen behoefte aan meer cholesterol. De overtollige cholesterol kan door een niet-ascenderend lichaam niet worden gebruikt, en kan zich dan gaan nestelen in de bloedvaten en in de gal en dergelijke.

Op de pagina's 'platte buik' en 'verlichting en eten' wordt nader gesproken over de relatie voedsel, lichaam en het ascentieproces.

Brontekst van VGZ-site, Tekstkopie op deze site